CircleHealth - Birmingham

Overview

We set out to design a unique setting for the new CircleHealth Hospital within Pebble Mill. Our design achieves a contemporary aesthetic with a backdrop of existing mature trees. The proposed landscape is divided into two distinct areas; the Entrance Plaza with surrounding car park and the Café Terraces with extended parkland. Views through the building to the formal gardens beyond will create an additional layer of activity connecting both areas of landscape.

The Cafe Terraces and extended parkland will provide visitor breakout space from the internal dining areas with extended views across the small parkland and onto the neighbouring Bourn Brook.

 

Visualisations by Bryden Wood

Key Features

  • Mature site with existing trees
  • Clear and subtle wayfinding
  • Outdoor spaces for relaxation
  • Ecological enhancement of Bourn Brook