Cockermouth Community Care Centre - Cumbria

Overview

The new community healthcare centre in Cockermouth, Cumbria had to fit in to the local landscape character whilst offering welcoming and up to date facilities for the local community and beyond. We designed the outdoor environment to complement the building's diversity of internal functions. These included a dental surgery, GP consultation rooms, physiotherapy facilities, cafe, cr├Ęche and playrooms, as well as a series of inpatient's rooms. The landscape responds to these uses, creating semi-private informal garden spaces with in-patient terraces.

Key Features

  • Wandering loops to promote exercise and provide respite
  • Internal courtyards and roof gardens
  • Dedicated outdoor play facilities
  • A plaza provides a welcoming approach to the new facility