Norwich Research Park

Overview

As part of the masterplanning exercise we took a hierarchical approach that analysed the wider landscape setting, the context of the campus and the framework of existing spaces between buildings.  Our role was to work in tandem with the project architects to create a vision for the future expansion of the park in conjunction with the gradual regeneration of the existing estate.  This culminated in a masterplan that will provide cohesion with the nearby University of East Anglia and Norfolk and Norwich University Hospital creating a landscape of distinctive character with a strong sense of place. The strategy looked at connectivity and networks, sequence of spaces and public realm and finally a planting strategy to unify the whole estate.

Key Features

  • Reorganisation of an existing campus
  • Strategies for future expansion
  • Improved connections with the Hospital and University