The Sir Robert Ogden Macmillan Centre - Harrogate

Overview

Based in Harrogate, the Robert Ogden Centre was designed as an exemplar scheme for Macmillan Cancer Support. In association with architects, interior designers and artist we created a sensitive and attractive environment for patients, staff and visitors. We worked hard to integrate design details and materials that connect the interior spaces with the external areas and draw nature into the heart of the building to create a therapeutic environment.

Fence artist Jo Fairfax

Key Features

  • Public consultation
  • Treatment chairs that face toward the courtyard gardens
  • Accessible courtyards to enable and encourage users and staff to venture outside.
  • An integrated arts strategy as part of the wayfinding strategy
  • External informal seating to allow waiting areas to spill out into the courtyard spaces